Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen mühendislik öğrencilerinde bilimsel düşünme, araştırma ve proje kültürü anlayışının oluşup gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan 8. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı 2 gün boyunca sektör temsilcileriyle öğrencileri bir araya getirdi.
KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) ve TÜBİTAK tarafından da desteklenen, çok sayıda katılımcının projelerini sergilediği “8. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı” toplamda 48 başvuru ile gerçekleştirildi. Projeler 3 kategoride üniversite ve sanayiden oluşan karma jüri ekipleri tarafından değerlendirildi. Konya Teknik Üniversitesi Gelişim Yerleşkesinde düzenlenen törende dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
Ödül Töreni’ne Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Rektör Yardımcısı H. Selçuk Halkacı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Ersoy, KOP Bölge Kalkındırma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Konya Makine Mühendisleri Odası Başkanı Aziz Hakan Altun ile sektörün önde gelen temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Üniversite sanayi iş birliğini her zaman önemsediklerini ve artırmayı planladıklarını her fırsatta dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik yaptığı konuşmada, “TEKNOFEST ile ülkemiz için çok önemli bir olay hayata geçmiş oldu. Tüm eğitim- öğretim hayatında öğrencilerin motivasyonunu artırıcı, öğrendiklerinin ne işe yaradığını ve sahada uygulamasını görme anlamında çok önemli katkıları olduğunu düşünüyorum. Konya Teknik Üniversitesi olarak bu dört yılda çok önemli kazanımlar elde ettik. Lisede eğitim alan gençlerimiz öğrendikleri bilgileri bu tip yarışmalarda uygulama fırsatı buluyorlar. Bu tür etkinlikler üniversite- sanayi iş birliğinin artmasına da vesile oldu. Göreve başladığımızda üniversitemizin araştırma üniversitesi olmasını hedefliyorduk. Bu nedenle nitelikli eğitimden ödün vermeyi asla düşünmüyoruz. Kendimizi devamlı yenilememiz gerektiğinin bilincindeyiz. Bunun yanında iyi araştırma yapan, yüksek teknoloji üzerine projeler üreten bir üniversite olmamız gerekiyor. Bu anlamda stratejik planımızı oluşturduk” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, 8. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarının başarıyla gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek projeleri ile yarışan öğrenci takımlarına, katkı sağlayan jüri üyelerine, sponsor olan firmalara, emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür etti.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Ersoy ise, Konya Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, Konya Sanayi Odası, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Konya Bölge Kalkındırma İdaresi Başkanlığı, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) genel sekreterliği, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü etkinlik ortağı olarak destek verdiklerini dile getirerek, “2 gün süren etkinliğimizde bilgi iletişim teknolojileri, savunma sanayi, robotik ve endüstriyel uygulamalar, iş sağlığı ve güvenliği, enerji teknolojileri, metalürji ve makine teknolojileri alanında proje başvurularını aldık. Mühendislik öğrenci pazarında öğrencilerimizin emeği ve göz nuru ile gerçekleştirilen projelerden 48 tanesini sizin görüşlerinize, değerlendirmelerinize sunduk. Projeleri ödüle değer görülen öğrencilerimizi ve akademik danışmanlarını kutluyorum” şeklinde konuştu.
Öğrenciler ödüllerini proje danışmanları ile birlikte, Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Rektör Yardımcısı aynı zamanda Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Kürşad Ersoy, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri, Selçuk Üniversitesinden törene katılan Prof. Dr. Kemal Aydın ile İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Halim Kazan, Makina Mühendisleri Odası Şube Müdürü Levent Şam’ın elinden aldı.
8. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı Ödül Töreni hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.
8. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı’nda ödül alan öğrencilerimiz ve danışmanları için tıklayın.