KTÜN ÜNİKOP Dönem Başkanlığına Hazırlanıyor

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP) Dönem Başkanlığının Konya Teknik Üniversitesine (KTÜN) geçmesi münasebetiyle bir süredir çalışmalarını yürüten KTÜN, gerçekleştirdiği toplantılarla hazırlık sürecini tamamlayarak sürece uygun hale geldi. Bu kapsamdaki son toplantı ise KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ekiplerinin katılımı ile gerçekleşti.

 

İlki Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde gerçekleşen toplantıda devir teslim süreci boyunca Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği ve sürece dahil ettiği konular değerlendirilmişti. Bu sene ÜNİKOP Başkanlık sürecini üstlenecek Konya Teknik Üniversitesi ise Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik başkanlığında toplanarak ele alınacak konu başlıklarını istişare etti. Araştırma Üniversitesi olma yolunda kendinden emin adımlarla ilerleyen KTÜN’ün öne çıkardığı başlıklar ise 13 üniversitenin dahil olduğu, üniversitelerin iştirak edebileceği ve tüm üniversiteleri kapsayacak konu başlıkları oluşturuldu.

 

Bu kapsamda sürecin diğer ayağını oluşturan, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ekiplerinin katıldığı toplantı ise Konya Teknik Üniversitesinde yapıldı. Toplantıya KOP Başkan Yard. Halil İbrahim Tongur, UNİKOP Temsilcisi Aziz Yavuz, KOP Gençlik Çalışmalarında görevli Fatmanur Abayhan, KOP Uzmanı Hacer Kocak Gürel ile KTÜN’den Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, UNİKOP Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Deveci, UNİKOP Koordinatör Yard. Doç. Dr. Farabi Temel, KTÜN Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) Müdürü Prof. Dr. Halife Kodaz, Genel Sekreter Recep Öztürk ile Genel Sekreter Yardımcısı Şazen Çetin katıldı. Toplantıda, sürecin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi konusunda beklentideler ve hedefler doğrultusunda görüş alışverişinde bulunuldu.